HighTech Europe


 

http://www.hightecheurope.eu

La 1 Mai 2009, Reteaua Europeana de Excelenta ‘HighTech Europe’ isi incepe activitatea. Aceasta initiativa, cuprinzand acum 22 organizatii europene de cercetare, federatii si intreprinderi industriale, este coordonata de Institutul German de Technologii Alimentare (DIL) cu sediul in Quakenbrueck, Germania. Reteaua este parte a celui de-al 7-lea Program Cadru al UE.

Telul acestei cooperari este de a face disponibile cunostintele inovative – in particular ultimele descoperiri in biotehnologie, nanotehnologie ca si informatia si tehnologia comunicatiei – pentru IMM – uri din industria alimentara spre a le intari pentru competitia globala.

Procesul inovativ in industria alimentara europeana va fi accelerat prin adunarea unei mase critice de competente si priceperi in lungul lanturilor de transfer de cunostinte (de la dobandirea cunostintelor la raspandirea pentru utilizare). Comunicarea si cooperarea intensiva imbunatatesc transferul inovatiilor si cunostintelor. Activitatile comune ale partenerilor vor fi concentrate spre crearea unor optimizari cu un impact ridicat asupra imbunatatirii calitatii, sigurantei si procesarii eficiente a alimentelor.

HighTech Europe faciliteaza implementarea procesarii de inalta tehnicitate (high-tech) in industria alimentara prin identificarea, dezvoltarea si demonstrarea potentialului si eficientei economice a inovatiilor. Aceasta se va realiza prin o multitudine de masuri cum ar fi un proces elaborat de evaluare, disponibilitatea de statii pilot high-tech, precum si prin conectarea lanturilor de transfer regional de cunostinte.

Scopul final este de a infiinta un Institut European de Procesare Alimentara. Acesta va coordona cercetari specifice, sarcini de dezvoltare si diseminare. In plus va servi ca platforma de consultanta si instruire pentru implementare tehnologica si conformare cu legislatia. In acest fel, rata inovarii si competitivitatii sectorului agro-alimentar european ar trebui sa creasca.

Related Posts

Leave a Comment

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>