Feed-Code

Feed-Code, are ca obiectiv principal dezvoltarea unei metode de indentificare, solide si simple in acelasi timp, bazata pe coduri innovative de bare DNA, pentru amprentarea digitala a fiecarei specii individuale de plante existente in furajele ce sunt furnizate animalelor destinate producerii de carne si lactate.
Astfel se va dezvolta un instrument/platforma de certificare a furajelor, bazat pe o procedura ce va avea rolul de a garanta calitatea produselor de carne si lactate prin intermediul unei metode de cod de bare DNA, automata, simpla si rapida, metoda ce se bazeaza pe Tubulin- Based Polymorphisms (TBP).
Metoda TBP va parcurge urmatorii pasi:
1. Furajul este partial sfaramitat si portionat in segmente de 10-12 g;
2. Se extrage mostra DNA prin tratament chimic: va urma o reactie tip PCR (polymerase chaín reaction) care va amplifica in mod intentionat zonele cu gena DNA.
3. Fragmentele amplificate sunt separate prin electroforeza capilara, care va permite separarea varfurilor corespondente fragmentelor DNA de diferite lungimi. Fiecare varf poate fi specific pentru o anumita specie de plante. Fiecare specie de plante este caracterizata printr-un numar de varfuri care pot varia de la 8 la 20, fiecare corespunzand fragmentelor de diferite lungimi.
4. Ca ultim pas, rezultatul electroforezei capilare este inregistrat si speciile diferite de plante ce se regasesc in furaje sunt recunoscute datorita profilului varfurilor codului de bare DNA specific.

Related Posts

Leave a Comment

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>