Radu TIMIŞ, preşedintele ARC: TVA 5% la carne şi la preparatele din carne va reduce “clienţii” legii aministiei

Radu TIMIŞ, preşedintele ARC: TVA 5% la carne şi la preparatele din carne va reduce “clienţii” legii aministiei

Asociaţia Română a Cărnii, instituţia reprezentativă a industriei cărnii din România, are o nouă conducere. Începând de joi, 20 noiembrie 2014, funcţia de preşedinte al ARC este ocupată de către Radu Timiş, preşedintele Cristim. Boardul asociaţiei este completat de vicepreşedinţii Eugenia Cărăgui (Ion Moş) şi Ovidiu Duşleag (Caroli) şi de Ştefan Pădure, director executiv.

Obiectivul principal al noii conduceri este continuarea campaniei de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne la 5%. În acest sens, în perioada următoare va fi intensificat dialogul cu instituţiile statului abilitate să ia acestă decizie.

Solicităm instituţiilor statului să îşi aplece urechea la nevoile poporului şi la problemele reprezentanţilor din industria cărnii. TVA de 24% încurajează evaziunea şi descurajează consumatorul. Vom solicita Parlamentului României să trateze cu acelaşi spirit civic iniţiativa de reducere a TVA, precum a tratat legea amnistitiei. Îi asigurăm astfel, pe parlamentarii români, că reducerea TVA ar scădea numărul „clenţilor” cu imunitate retrasă şi a celor arestaţi Radu Timiş, preşedintele Asociaţiei Române a Cărnii.

În cadrul aceleiaşi întâlniri a fost modificat şi statului asociaţiei. Acesta prevede un mandat de trei ani al noii conduceri şi un Consiliu Director extins la 11 membri, respectiv cu doi în plus faţă de vechiul statut. Astfel, pe lângă membrii boardului, în Consilul Director sunt membre şi şapte companii reprezentative din industria cărnii: Diana, Elit, Kosarom, Reinert, Salbac, Smitfield şi Unicarm.

La întâlnirea membrilor ARC au fost invitaţi şi reprezentanţi ai Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale (MADR), ai Ministerului Economiei şi ai Autorităţii Naţionale Sanitar Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor (ANSVSA).

***

Platforma on-line a campaniei de reducere a TVA la carne şi la preparatele din carne este www.taietva.ro. Prin intermediul acesteia românii se pot implica direct în susținerea campaniei și pot urmării demersurile făcute pentru reducerea TVA la 5%.

Campania de reducere a TVA este susținută de toate asociațiile profesionale importante din România – Federația Națională PROAGRO, Asociația Română a Cărnii (ARC), Asociația Producătorilor de Carne de Porc din România (APCPR), Uniunea Crescătorilor de Păsări din România (UCPR) și Asociația Marilor Rețele Comerciale din România (AMRCR).

Related Posts

Leave a Comment

Poți folosi aceste etichete și atribute HTML: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>