ARC PROPUNE ZIUA DE 5 MAI “ZIUA MONDIALĂ A MICULUI ROMÂNESC”

ARC PROPUNE ZIUA DE  5 MAI “ZIUA MONDIALĂ A MICULUI ROMÂNESC”

La Bruxelles de mai bine de un an s-a dus o luptă comercială extrem de dură, dar care purtată cu multă pricepere, a avut un succes răsunător, ducând la consacrarea micului românesc ca produs european.

Joi, 5 mai 2014, a fost publicat în JO al UE Reg. (CE) 601/2014 care modifică Anexa 2 a Reg. (CE) 1.333/2008. Prin acest document micii româneşti intră în legalitate începând cu data intrării în vigoare a regulamentului (a 20-a zi de la publicare), adică din 25.06.2014.

ARC propune înscrierea datei de 5 mai în calendarul internaţional ca “Ziua mondială a micului românesc”, ca simbol al victoriei în lupta comercială europeană.

Producătorii şi procesatorii de carne, membri ai Asociaţiei Române a Cărnii, sunt mândri de rezultatele României în ceea ce priveşte reimpunerea pe piaţă a micului românesc.

Succesul României a venit în urma unui efort de grup pe care-l salutăm. Mulţumim Guvernului României, Ministerului Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, Ministerului Sănătăţii, ANSVSA, Reprezentanţei României la Bruxelles pentru persuasiunea cu care au dus această luptă, bazată pe priceperea experţilor guvernamentali, cu suportul expreţilor din asociaţiile profesionale. Implicarea directă a premierului Victor Ponta şi a vicepremierului Daniel Constantin au dat greutate demersului nostru şi le mulţumim în mod special pentru efortul depus în repoziţionarea produsului românesc pe piaţa din Europa.

Considerăm această victorie a industriei cărnii pe plan european ca fiind cel mai important demers al României de la aderare în domeniul nostru de activitate. Sperăm ca acesta să fie începutul luptei de afirmare a producătorilor români pe plan european.

Related Posts

Comments are closed.