ISTORIC

  • Happy-young-male-butcher-cutting-meat-on-bandsaw-at-shop-960x400_c
  • DSC_0067-960x400_c

Asociatia Românã a Cãrnii este organizatia profesionalã care reprezintã interesele industriei de prelucrare a cãrnii. ARC s-a format în 1999, prin unirea dintre ROCARNE (1993) si ASIC (1995), având ca membri 50 societãti comerciale care realizeazã peste 60% din productia nationalã de mezeluri.

       Misiunea sa este promovarea dezvoltãrii industriei române de prelucrare a cãrnii, prin:
– lobby pentru influentarea pozitivã a deciziilor legislative;
– informarea membrilor asupra tendintelor de pe piata internã, europeanã si mondialã;
– pregãtirea companiilor autohtone pentru intrarea pe piata comunitarã;
– includerea membrilor în programele de asistentã interne si externe;
– transmiterea informatiilor privind noutãtile comerciale, juridice, tehnologice

Asociatia Românã a Cãrnii este membrã a urmãtoarelor structuri:

  • CLITRAVI – Federatia Europeanã a Industriei Cãrnii
  • PRO AGRO – Federaţia Naţională a Producătorilor din Agricultură, Industrie Alimentară şi Servicii Conexe din România